lördag 21 augusti 2010

Way Out West

Här kommer äntligen en uppdatering om helgen i Göteborg. Vi fick ett par helt underbara dagar med många skratt, mycket dans och en del mammamys.



Festivalområdet låg i Slottsskogen, en bit från centrum. Det var en väldigt stor och fin park.


När vi fått våra armband och kommit in på området snubblade vi över denna man i vimlet. En gammal kompis från Malmö som åkt ensam till Götet för att se Iggy Pop.


Det var smockat med folk och stämningen var på topp! Vi bestämde oss för att köpa en öl och sätta oss och lyssna på Paul Wellers spelning.


Efter att ha stått i en helt abnormt lång kö fick vi vår öl och satte oss i gräset och inväntade Wu tang clan/ Beach house.


Efter att ha stått i toklånga toalettköer ett par gånger fick vi nog och kom på att vi faktiskt hade vip-armband! Vi sprang mot vip-området och fann inte bara en toalett utan även en massa salongsberusade kändisar. På bilden ser ni hur där såg ut; riktigt fint var det!
Nästa spelning på tur var Iggy and The Stooges som var en helt underbar och häftig konsert. Att kunna hålla igång på hans vis när man är över 60 är ett mirakel. Kvällen fortsatte med fler konserter, mer dans och härliga stunder.


...låter bilden tala för hur vi mådde morgonen därpå...


...men efter den efterlängtade hotellfrukosten, som var precis på bra som vi hoppats på, tog vi oss i kragen och mötte upp mamma Ewa för lunch.


Nästa konsert blev Anna Ternheim. När alla var påväg att gå, kallade hon ut Henrik Berggren (från Broder Daniel) på scenen. De sjöng Shoreline och gav hela publiken gåshud.


Eftersom Gustav bara hade biljett för fredagen fick han snällt sitta utanför området medan vi sprang ut och in. Såhär glada var vi iaf.


Glädjen höll i sig även under Håkan Hellströms konsert i kvällssolen.


Det var helt magisk.


Vidare in i sommarkvällen.


Kvällen avslutade vi i korridoren på hotellet där vi tittade ut över denna fantastiska utsikt. Med glatt humör och trötta kroppar summerade vi våra äventyr. Allt från oväntade möten till Göteborgs klubbliv och människor. Vi var så nöjda (:


På söndagen sken solen och vi checkade ut från hotellet under förmiddagen. Efter det gick vi ut och la oss i en park för att vila och få lite kvalitetstid med mamma Ewa. När vi samlat lite energi gick vi mot parkens café där vi blev bjudna på saft, kakor och rosenblad.



Innan vi åkte tillbaka till Oslo storhandlade vi på hemköp och åt en snabb lunch. Vistelsen i Göteborg kunde inte varit bättre eller mer läglig och vi sparar den i en liten minneslåda i våra hjärtan för att kunna se tillbaka på i hårda tider.

2 kommentarer:

  1. Vilken helg! Allt blev bara mitt i prick verkar det som (förmodligen väl värt huvudvärken dagen efter...). Gott är det att samla på sig härliga upplevelser att plocka fram när det behövs.

    Massor med kramar till er! Och till Mamma Ewa som ordnade allt så bra!
    Mamma K

    SvaraRadera
  2. Å, vad det var mysigt! Luncherna, parksöndagen - och era Piff å Puff-berättelser om kvällens händelser när ni kom hem i gryningen...Stor kram! /mamma Ewa

    SvaraRadera